Skip to content Skip to navigation

Tėvams

Pateikta: 2018-03-13 (atnaujinta: 2018-04-06)

Kretingos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ tiekiamų maisto produktų (patiekalų) sudėtyje, esančios alergiją ar netoleravimą sukeliančios medžiagos ar produktai:

1. Glitimo turintys javai (kviečiai, rugiai,  miežiai, avižos) ir jų produktai;

2. kiaušiniai ir jų produktai;

3. žuvys ir jų produktai;

4. pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę);

5. salierai ir jų produktai.

 

Vsp. specialistė Vaidutė Šeirienė

Pateikta: 2017-12-21 (atnaujinta: 2017-12-21)
Pateikta: 2017-05-02 (atnaujinta: 2017-05-02)

 

Atėjęs pavasaris po nuobodžios žiemos ne visiems atneša naujų jėgų antplūdį ar gerą nuotaiką. Alergiškiems žmonėms pavasarį gali paūmėti alerginė sloga, sezoninis alerginis konjuktyvitas, bronchinė astma. Pgrindinis šių ligų kaltininkas–žiedadulkės. Alergiškiems žmonėms patariama kreiptis į gydytoją alergologą, kuris nustatys alergenus bei paskirs gydymą. Žinant, kada ore yra daugiausia alergenų, galima įvairiais būdais nuo jų apsisaugoti ir taip išvengti ligos paūmėjimo. Tam pasitarnaus augalų žydėjimo kalendorius.

 

Parengė VSP specialistė Vaidutė Šeirienė

 

Puslapiai